Lagrer Google Dokumenter automatisk?



Hvis du er ny på Google Dokumenter, lurer du kanskje på om arbeidet ditt lagres automatisk eller ikke. Du lurer kanskje også på hvilke samarbeidsfunksjoner Google Docs har å tilby. Vi har alle svarene.


Google Docs er en gratis nettbasert tekstbehandler som er en del av Google Drive – Googles omfattende kontorprogramvare, som er utviklet for å konkurrere med Microsoft Office. Den skybaserte suiten inkluderer også Google Sheets, som kan sammenlignes med Microsoft Excel, og Google Slides, som ligner på Microsoft Powerpoint.

Google Dokumenter støtter en rekke filformater, inkludert.doc, .docx, .txt, .rtf og .odt, og fungerer på alle enheter eller plattformer; alt du trenger er en internettforbindelse, en nettleser og de riktige mobilappene. Resten håndteres av Google, som utfører mesteparten av det harde arbeidet mens du kjører programmet på skyen.

Lagrer Google Dokumenter automatisk?
  • Spar

En av mest overbevisende grunner til å bruke Google Dokumenter over alle andre tekstbehandlere er dens sømløse evne til å samarbeide med flere personer om samme dokument samtidig som den utfører og overvåker redigeringer, endringer og forslag.

Som en skybasert programvare vil du anta at arbeidet ditt vil lagres automatisk mens du jobber – ville du ha rett til å gjøre det?

Lagrer Google Dokumenter automatisk?

Når du skriver eller legger til tegninger eller diagrammer i Google Dokumenter, lagres alt du gjør umiddelbart, selv om det kan ta noen sekunder å gjøre det. Så, i tilfelle et strømbrudd, for eksempel, vil alt arbeidet ditt bli lagret med unntak av muligens de siste ordene du skrev hvis du aktivt skrev når strømmen gikk.

Men i det hele tatt trenger du ikke å lagre Google Docs-filene dine fysisk under eller etter fullføringen av arbeidet ditt, da det lagres automatisk.

Dessuten lagrer Google Dokumenter til og med eldre versjoner av arbeidet ditt, så hvis det automatisk lagres og du ombestemmer deg eller har gjort feil, kan du ganske enkelt gå tilbake til en eldre versjon av dokumentet.

Selv om du har aktivert offline redigering og du jobber med dokumentene dine offline, vil arbeidet ditt fortsatt lagres automatisk. Den eneste forskjellen er at arbeidet i utgangspunktet vil bli lagret lokalt, men vil deretter synkroniseres til Google Disk når en internettforbindelse blir tilgjengelig.

Hvordan opprette en Google-konto

Hvis du for øyeblikket ikke har en Google-konto, men er fascinert av det du har hørt om Google Dokumenter, kan det være lurt å vurdere å sette opp en konto hos Google.

Når du registrerer deg for en Google-konto vil du ha tilgang til flere tjenester, som f.eks Google Disk, Google Docs og Google Slides, samt en Gmail-konto og mange flere funksjoner.

Å opprette en ny Google-konto er så enkelt som å følge disse trinnene:

  1. Gå til Google.com og klikk "Logg på" øverst til høyre på skjermen.
  2. På påloggingssiden klikker du på "Opprett konto".
  3. Når registreringsboksen vises, skriv inn alle detaljene dine, inkludert fornavn, etternavn, ønsket brukernavn (som vil bli en del av e-postadressen din) og ønsket passord. Klikk 'Neste'.
  4. På neste skjerm vil Google be om telefonnummeret ditt, som kun brukes til å bekrefte hvem du er. Skriv inn telefonnummeret ditt, klikk "Neste", og skriv deretter inn bekreftelseskoden som Google har sendt deg en tekstmelding.
  5. Den siste informasjonen som kreves er fødselsdato og kjønn (valgfritt) før du går gjennom Googles vilkår for bruk og bekrefter opprettelsen av kontoen din.

Samarbeide med Google Dokumenter

Som tidligere sagt har Google Docs utmerkede samarbeidsmuligheter, men du kan være usikker på hvordan du kommer i gang. Vær trygg – vi har all informasjonen du trenger om hvordan du jobber sammen på Google Dokumenter.

Det første du må vite er hvordan du deler Google-dokumentet ditt med andre. Dette er veldig enkelt å gjøre, og når det er fullført, kan andre brukere se, kommentere eller redigere dokumentet ditt avhengig av hvilke tillatelser du gir dem.

For å dele dokumentet ditt, klikk på den blå "Del"-knappen som du finner øverst til høyre på siden din.

Når du klikker på denne Del-knappen, får du muligheten til å enten legge til samarbeidspartnere ved hjelp av e-postadressen deres eller invitere brukere via en lenke. Hvis du legger til personer som bruker e-postadressen deres, får de en e-post for å bekrefte at de har fått tilgang. Hvis du velger å invitere folk ved å bruke lenken, kan du velge tillatelsene folk skal ha på dokumentet før du kopierer lenken og sender den til brukerne slik du vil – Messenger, Whatsapp, Slack, Skype og så videre

Hvis du inviterer folk til å samarbeide om dokumentet ditt ved å bruke deres e-postadresser/Google-kontoer, kan du velge deres spesielle tillatelser rett ved siden av navnene deres.

Hvis du inviterer folk ved å bruke lenken, kan du velge mellom 'seer', 'kommentator' eller 'redaktør' før du kopierer og sender lenken til de aktuelle partene.

Hva kan Google Docs-samarbeidspartnere gjøre?

Når du har gitt tilgang og tillatelser til Google Dokumenter-filen din, vil de som har godtatt invitasjonen til å samarbeide kunne gjøre det enkelt og effektivt.

Er du vant til å gjøre justeringer på papirer ved å sende dem frem og tilbake? Da er du inne for en godbit. Google Docs-redigeringer kan sees i sanntid.

Imidlertid trenger ikke redigering å gjøres i sanntid. I stedet kan du gi kommentarer til kollegene dine, foreslå endringer eller fremheve elementer som for øyeblikket fungerer bra. For å gjøre det, velg hvilken som helst tekst og klikk deretter på kommentarknappen til høyre for det du nå redigerer.

Du kan også svare på tilbakemeldingen, som lar deg delta i en diskusjon med samarbeidspartnerne dine om hvorvidt justeringer er nødvendige eller ikke.

Når en diskusjon er over, klikk "Løs", og kommentarene vil bli arkivert. Ved å klikke på "Kommentarer"-knappen øverst på siden, til venstre for "Del"-ikonet, kan du se alle dine tidligere kommentartråder.

I stedet for å endre teksten direkte, kan redaktører foreslå endringer. -hånd For å begynne, klikk på blyanten øverst til høyre på skjermen og velg 'Foreslår'. Nå kan du endre dokumentet som vanlig, men endringer du gjør vil nå vises som forslag, som dokumentets hovedeier kan godkjenne eller avvise. Alle kan kommentere revisjonene, noe som gir mulighet for samarbeidsredigering gjennom hele prosjektet.

Og sjekk ut Hvorfor bruker iPhone Google?

  • Spar

Jake McEvoy

Jake er en profesjonell tekstforfatter, journalist og livslang fan av teknologi. Han dekker nyheter og brukerveiledninger for KnowYourMobile.
Del via
Kopier link