Er Google Foto private?



Google Photos er en flott plattform for å lagre og organisere alle bildene og videoene dine – men er den helt privat? La oss undersøke...


Google Bilder ble født fra Google+ og pleide å være en del av det mislykkede sosiale nettverket. Google valgte å beholde Google Foto som en distinkt funksjon da Google+ ble stengt. Picasa døde også senere i prosessen med å transformere Google Foto til en omfattende bildevisnings-, redigerings- og delingstjeneste.

Er Google Foto private?
  • Spar

Mange Android-telefoner kommer nå med Google Foto forhåndsinstallert, men mange iPhone brukere velger også å installere den for bruk i stedet for Apples opprinnelige galleri. På appens startskjerm viser Google Photos alle bildene som er tatt med telefonens kamera som standard, men hvis du går inn i Album på Android, vil du også se ulike enhetskataloger, enten de er standardmappene eller de du har skapt deg selv.

Når Google Bilder ble forvandlet til sin egen plattform, alles media ble bevart, men forble alt privat?

Er bildene som er lagret på Google Photos private?

Mediene du lagrer i Google Foto vil alltid være private og kun tilgjengelig for kontoinnehaveren, så det er ingen grunn til å bekymre deg for at andre skal se, redigere, laste ned eller slette dine private bilder og videoer.

Det er viktig å merke seg at Google Photos ikke er en sosial medieplattform, så bildene dine er ikke tilgjengelige via Google-profilen din eller på noen annen måte. Så, inntil du eksplisitt deler et bilde eller en video, er det bare synlig ved å logge på din personlige konto.

Ingen andre kan se dem med mindre du deler dem med dem; men hvis du slår på sikkerhetskopiering eller manuelt sikkerhetskopierer et bilde til Google Foto, vil det vises på alle de andre enhetene dine som er koblet til den samme Google-kontoen, slik at en annen person utilsiktet kan oppdage mediene dine hvis de bruker enheten din .

Når det er sagt, hvis du ønsker å dele mediene dine og gjøre det offentlig, er det veldig enkelt å gjøre det.

Slik deler du Google Photos Media

Hvis du med vilje prøver å dele medier som er lagret på Google Foto, er det veldig enkelt å gjøre det, og det er flere måter å gjøre det på.

Disse metodene inkluderer deling med en lenke, deling med andre brukere på Google Photos-plattformen og opprettelse av en partnerkonto. Det enkleste av disse alternativene er det første – del Google-bildene dine via en lenke:

Når du trykker eller klikker på delingssymbolet i Google Foto, får du valget "Opprett en lenke". Du kan dele koblingen med hvem som helst utenfor Google Foto etter at den er generert. Alle med tilgang til den nettadressen kan nå se det delte bildet.

Hvis du bare vil dele bildene eller videoene dine med en annen Google Foto-bruker, er det et annet delingsalternativ du kan bruke:

Brukere av Google Foto, gjenkjent av Google Foto-symbolet på bildet, kan også bli funnet under deleikonet. Bare de vil kunne se bildet hvis du deler det med dem. Du kan også samarbeide med andre Google Foto-brukere for å bygge "Delte album".

Hvis du opplever at du alltid deler Google Photos-mediene dine med samme person, kan du legge til en annen konto som en "partnerkonto".

Når du oppretter en Google Foto-partnerkonto, kan du spesifisere visse kriterier som automatisk deler bestemte bilder med den kontoen.

Slik oppretter du en partnerkonto på Google Foto

Å opprette en partnerkonto er åpenbart ikke like raskt som å bruke en delelenke for å dele et spesifikt bilde, men hvis du deler mange medier med samme konto vil du definitivt spare mye tid i det lange løp. Kontoen din kan imidlertid bare kobles til én annen partnerkonto, så velg med omhu.

Slik oppretter du en partnerkonto på Google Foto:

  1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Sørg for at du er logget på Google Foto-kontoen din, og klikk på enten profilbildet ditt eller initialen.
  3. Gå til "Bildeinnstillinger", deretter "Partnerdeling", deretter "Kom i gang".
  4. Skriv inn e-postadressen til personen du vil dele mediene dine med, og husk at de allerede må ha en Google-konto selv.
  5. Velg mediet du vil dele automatisk med partneren din. Det kan for eksempel være alle bilder, bilder av bestemte personer eller alle bilder siden en bestemt dato.
  6. Trykk på «Neste» og deretter «Send invitasjon» etter at du har evaluert valgene dine.

Hvis du vil se bildene til partneren din, må de sende deg en invitasjon tilbake. Du må slutte å dele med din eksisterende partner hvis du ønsker å dele med noen andre eller motta en invitasjon.

Slik ser du delte medier på Google Foto

Under Deling-fanen i Google Foto-appen eller -nettstedet finner du en liste over alle de delte mediene, inkludert tilhørende album. For å få tilgang til de delte filene på datamaskinen din, gå til 'Deling'-siden.

I denne delen kan du også slutte å dele med alle du har sendt en lenke til eller samarbeidet med. For å gjøre dette, klikk på menyikonet med tre prikker og sett delingsknappen til av-posisjon.

Slik arkiverer du media på Google Foto

Noen ganger ønsker vi å fjerne bestemte bilder fra Google Bilder, og det er rimelig å tro at å slette dem er det eneste valget. Dette er imidlertid ikke tilfelle; du kan arkivere bildene i stedet.

Når du arkiverer et bilde, forsvinner det fra appens primære skjerm. Disse bildene er fortsatt tilgjengelige i appens arkiverte område, hvor du også kan arkivere dem.

Åpne et bilde og trykk på symbolet med tre prikker i øverste høyre hjørne for å arkivere det. Velg Arkiv-alternativet fra rullegardinmenyen. For å arkivere bildene trenger du ikke lagre dem i Google Foto-samlingen. Alle slags bilder kan arkiveres, enten de er sikkerhetskopiert.

Og sjekk ut Hvorfor bruker iPhone Google?

  • Spar

Jake McEvoy

Jake er en profesjonell tekstforfatter, journalist og livslang fan av teknologi. Han dekker nyheter og brukerveiledninger for KnowYourMobile.
Del via
Kopier link