Hvordan ser og sletter jeg hyppige plasseringer på iPhone?



Hyppige steder, også kjent som betydelige steder, er en oversikt over hvor du har vært. Slik administrerer du dem.


Moderne smarttelefoner ville ikke vært noe uten lokaliseringstjenester. Dette er tjenestene som lar kartappen din vise hvor du er og navigasjonsappene dine for å fortelle deg hvordan du kommer deg fra punkt A og punkt B. Plasseringstjenester kan også brukes i planlegger-apper, som vil varsle deg når du må reise for et møte basert på hvor langt unna du er.

Med lokasjonstjenester følger selvfølgelig en rekke personvernhensyn. Ingen liker ideen om at selskapet hvis produkter eller tjenester de bruker potensielt kan se hvor de er. 

Det er grunnen til at mange blir skremt når de lærer om iPhone-funksjonen Significant Locations (den er også kjent som "hyppige steder"). Betydelige steder registrerer hvor du ofte går med iPhone – for eksempel huset, arbeidsplassen eller kaffebaren. Den registrerer også dato og klokkeslett du er der.

De gode nyhetene? Apple gir brukeren full kontroll over viktige steder – og. Selv Apple har ikke tilgang til dataene dine om viktige steder. Her er det du trenger å vite:

Hvordan ser og sletter jeg hyppige plasseringer på iPhone?
  • Spar

Hva er iPhone viktige steder?

Viktige steder er registreringer av hvor du har vært (med iPhone). Viktige stedsdata inkluderer navn/adresse/områder på stedet samt datoene og klokkeslettet du har vært der

Hva brukes iPhone viktige steder til?

De brukes til ganske mye, faktisk. En av de største bruksområdene for Significant Locations er prediktive varsler. For eksempel: si at du har time hos legen kl 3 og du pleier å gå dit. Takket være Significant Locations, kan ulike apper på iPhone-en din varsle deg når du trenger å reise til legen din basert på posisjonen din, gjeldende tid og din foretrukne transportmetode.

Signifikante steder kan også brukes av fotoapper for å skape minner om hendelser – hendelser som fant sted på et bestemt sted. 

Er iPhone viktige steder private?

Å ja. Signifikante plasseringer på iPhone har eksepsjonell personvernbeskyttelse. Det mest betydningsfulle er at Significant Locations-data er ende-til-ende-kryptert, noe som betyr at bare du har tilgang til Significant Locations-dataene. Ikke engang Apple kan se dataene dine om Significant Locations.

Og på selve iPhonen er dataene om Significant Locations låst bak en autentiseringsskjerm. Så selv om noen har tilgang til den ulåste telefonen din, kan de fortsatt ikke få tilgang til dataene dine i Significant Locations uten ansiktsavtrykket ditt, fingeravtrykket eller passordet ditt.

Hva sier Apple om viktige steder?

Dette er iOS 15s beskrivelse av viktige steder:

"La iPhone- og iCloud-tilkoblede enheter lære steder som er viktige for deg for å gi nyttig plasseringsrelatert informasjon i kart, kalender, bilder og mer. Viktige steder er ende-til-ende-kryptert og kan ikke leses av Apple.»

Hvordan ser jeg min iPhone betydelige plasseringsdata?

Det er begravd dypt i operativsystemet. Slik ser du det:

  1. Trykk på Innstillinger-appen på iPhone.
  2. Trykk på Personvern.
  3. Trykk på Lokasjonstjenester.
  4. Rull helt ned og trykk på Systemtjenester.
  5. Rull helt ned igjen og trykk på Viktige steder.
  6. Autentiser deg selv ved å bruke Face ID eller Touch ID når du blir bedt om det.

På skjermbildet Viktige steder ser du en liste over alle viktige steder. De viser hver dato og klokkeslett du har vært der, samt en plassering på et kart.

Hvordan sletter jeg iPhone Significant Locations History?

Det er enkelt:

  1. Trykk på Innstillinger-appen på iPhone.
  2. Trykk på Personvern.
  3. Trykk på Lokasjonstjenester.
  4. Rull helt ned og trykk på Systemtjenester.
  5. Rull helt ned igjen og trykk på Viktige steder.
  6. Autentiser deg selv ved å bruke Face ID eller Touch ID når du blir bedt om det.
  7. Trykk på Tøm logg.
  8. Trykk på Tøm logg igjen.

Hvordan deaktiverer jeg iPhone betydelige plasseringer?

Det er også enkelt:

  1. Trykk på Innstillinger-appen på iPhone.
  2. Trykk på Personvern.
  3. Trykk på Lokasjonstjenester.
  4. Rull helt ned og trykk på Systemtjenester.
  5. Rull helt ned igjen og trykk på Viktige steder.
  6. Autentiser deg selv ved å bruke Face ID eller Touch ID når du blir bedt om det.
  7. Slå bryteren ved siden av Viktige steder til AV (hvit).

Og sjekk ut:

  • Spar

Michael Grothaus

Apple -ekspert og romanforfatter, Michael Grothaus har dekket teknologi på KnowYourMobile den beste delen av 10 år. Før dette jobbet han hos Apple. Og før det var han filmjournalist. Michael er en publisert forfatter; hans bok Epiphany Jones ble kåret til en av de beste romanene om Hollywood av Entertainment Weekly. Michael er også forfatter ved andre publikasjoner, inkludert VICE og Rask selskap.
Abonner!
Varsle om
0 Kommentar
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
Del via
Kopier link